Тази седмица в рубриката Денят като гозба на Фокус своите рецепти представя Мариела Нордел. Те

...
Тази седмица в рубриката Денят като гозба на Фокус своите рецепти представя Мариела Нордел. Те
Коментари Харесай

Вижте уникалната рецепта на Мариела Нордел за Шведска кална торта, перфектна за Свети Валентин

Тази седмица в рубриката  " Денят като манджа "  на  " Фокус "  своите предписания представя Мариела Нордел. Те са извънредно подобаващи за идния празник Свети Валентин. Нордел е същински космополит и полиглот. В жилите й тече испанска, френска, българска, гръцка, китайска и еврейска кръв. Израстнала в разнообразни точки света, с помощта на които получава качествено обучение. Преди известно време бе удостоена със званието " Бизнес дама на годината ". Тя е публицист, пиар и кулинар.

През годините е работила разнообразни неща – от пиар на известни задгранични персони до ресторантьор. Рецептата, която ще ни показа през днешния ден е Шведска кална торта.

" Тя постоянно основава незабравимо усещане, доста пристрастяваща и е доста лесна за подготвяне. Рецептата е - разтапяте на водна баня 200 грама краве масло с 200 грама шоколад. Ако имате опция, използвайте черен, само че и с всевъзможен различен става вкусно. През това време разбивате 4 жълтъка със 150 мл захар до побеляване - би трябвало да се разбият с миксер и настрана четирите белтъка с една щипка сол и с 1 чаена лъжичка лимонен сок, до момента в който станат на настоявам пяна. Разбитите белтъци и жълтъци се смесват деликатно, да не спаднат, с шпатула доста леко. И всичко прибавяте към шоколадовата примес, разтопения шоколад с маслото, което сте разтопили. Добавят се 250 мл брашно, разбърква се и се изсипва в намаслена форма за торта 19 или 21 см. Забележителното тук е, че се пече доста малко - 15 минути на 175 градуса. Няма да се притеснявате, в случай че от вътрешната страна, като я пипнете е мека, тя след това се втвърдява в допълнение. Оставяте я да изстине. При поднасяне се поръсва от горната страна с пудра захар и може да компанирате с топка ванилия сладолед или разрушена на сняг сметана, с плодове - малини, ягоди. Всичко това е уместно ", описа Мариела Нордел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР